Tesla er nå verd mer enn 1000 milliarder kroner i det Hertz bestiller 100 000 stk. Model 3!

Tesla er nå verd mer enn 1000 milliarder kroner i det Hertz bestiller 100 000 stk. Model 3!

Hertz’ storkjøp kan hjelpe Tesla med å få flere av bilene sine i hendene til menigmann.

Hertz sa at fra begynnelsen av november og ekspanderer gjennom slutten av året, vil kundene kunne leie en Tesla Model 3 på flyplasser og andre steder i store amerikanske markeder og noen byer i Europa.

Tesla passerte i går (25 oktober 2021) en markedsverdi på 1000 milliarder dollar og tusenvis av investorer velger å kjøpe Tesla aksjer.

Tesla blir med dette med i en svært liten gruppe av selskaper i denne ligaen Etter aksjekursen har mer enn doblet det siste året på stigende bilsalg og økende fortjeneste.

Investorer presset aksjekursen til Tesla enn 12 % opp etter at Hertz bekreftet at 100.000 biler skulle leveres til bilutleiefirmaet innen utgangen av neste år.

Apple, Microsoft, Amazon og Google er de eneste andre amerikanske selskapene verdt mer 1000 dollar.

Om kursutviklingen skulle fortsette i tempoet vil Tesla passere vedien av det norske oljefondet om ikke lenge (ca. 1400 milliarder dollar).

Tesla, som i forrige uke rapporterte et rekordhøyt kvartalsresultat, er nå verdt mer enn summen av de ni største bilprodusentene i verden ihht markedsverdi til sammen.

Teslas aksjen stengte mandag 25 oktober på 1024 dollar, opp mer enn 12 %…

Teslas verdsettelse har steget utrolig raskt. På mindre enn to år har Teslas markedsverdi vokst fra ca. 100 milliarder dollar til mer enn 1000 milliarder dollar, til sammenligning tok det Amazon mer enn 8 år å gjøre det samme…

Oppgangen i Teslas aksjekurs har gjort Elon Musk til verdens desidert mest formuende med Tesla verdier (aksjer og opsjoner) tilsvarende ca. 297 milliarder dollar.

Dette er mer enn verdsettelsen av hele Toyota, den nest største bilprodusenten i verden målt ihht markedsverdi.

De økonomiske betingelsene for avtalen mellom Hertz og Tesla ble ikke opplyst om, men Elon Musk tvitret mandag at “bilene som er solgt til Hertz, er solgt uten rabatt”.

Elbiler vil etter levering av denne ordren utgjøre mer enn 20% av selskapets globale flåte sa Hertz i en uttalelse samme dag.

Hertz advarte samtidig om at arbeidet med å elektrifisere leiebil-flåten kunne påvirkes negativt av faktorer utenfor selskapets kontroll, som f.eks. mangel på halvledere og andre potensielle begrensninger.

Ordren representerer en veldig stor del av Teslas årlige produksjonsvolum, som har vokst de siste årene.

Elbilprodusenten leverte nesten en halv million biler globalt i fjor, og er basert på produksjonen i september vil Tesla være i stand til å levere nesten 900.000 biler til kunder i år.

Comments are closed.